Suppliers

Bawykov Zalm

Bawykov is 100 % ambachtelijk gerookte zalm naar het recept van SVH Meesterkok Rien Heemskerk. Al meer dan 25 jaar wordt de Bawykov zalm door Rien gerookt, en heeft zijn weg gevonden naar vele restaurant keukens in Nederland en ook bij BRASA. Onze chef heeft bewust gekozen voor Bawykov zalm als gerookte zalm op de menu kaart.

Vlaamsch Broodhuys

Al het brood wat wij serveren bij BRASA komt van het Vlaamsch Broodhuys vandaan. Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken; met hoogwaardige ingrediënten, culinaire bezieling en jarenlange ervaring. Sinds 1996 bakken Dimitri Roels en zijn bakkers voedzaam en smaakvol zuurdesembrood. Vlaamsch Broodhuys liet topchefs, en later ook de Nederlandse huishoudens, kennis maken met brood zoals brood bedoeld is. Dimitri Roels wist dat hij in die tijd een pioniersrol had. Hij was toen al zeker van zijn zaak, en had een missie om mensen weer bewust laten genieten van brood, elke dag opnieuw. Met succes.

Royal Dutch

Royal Dutch Espresso, dat zijn Hollandse wolkenluchten in een koffiekop. In de milde variant vormt deze melange de basis voor een premium espresso met een zachte, romige smaak. De krachtige branding geeft die mooie blauwe Hollandse luchten alle ruimte in koffievariaties met melk. Het geheim van deze espresso? De slow-roast van een melange van 100% arabicabonen uit Peru, Honduras, Colombia en Mexico, die ook nog eens 100% biologisch zijn geteeld. Bij BRASA kan je genieten van heerlijke koffie met de bonen van Royal Dutch.

Bonbon Atelier Limmen

De historie van Bonbon-Atelier N. Limmen begint in 1980, in het centrum van Amsterdam. Daar opende Nico Limmen een bedrijf, dat zou gaan voorzien in een exclusief assortiment handgemaakte bonbons en (seizoens)chocolade. In 1996 werd het bedrijf overgenomen door René Limmen, de zoon van Nico & Annie.  Hij zette de familietraditie voort en hij verkreeg nationale faam door de exclusiviteit en verfijnde kwaliteit van zijn bonbons. Inmiddels is zijn vrouw IJda Deubel ook tot het bedrijf toegetreden. Bij BRASA kan je genieten van de allerlekkerste bonbons van Bonbon Atelier Limmen.

Berging Brouwerij

De missie van de Berging Brouwerij is om gewoon geweldig bier te brouwen van goede kwaliteit. Met passie gebrouwen. Kwaliteit komt in de bieren boven drijven door het ambachtelijke proces van bierbrouwen te combineren met formule-innovatie. Dat betekent open staan voor vernieuwing en de wensen van echte bierliefhebbers. Traditionele smaken opnieuw uitvinden en duurzame recepten ontwikkelen. Samen met de Berging Brouwerij heeft BRASA een heerlijk biertje ontwikkeld namelijk BRASA’S Blondje. Een blond biertje wat het lekkerste smaakt in de zon op het terras.

Wijnimport J.Bart

Het wijn assortiment bij BRASA is zo uitgebreid mede dankzij Wijnimport J.Bart. Wijnimport J.Bart begon met aardappelen, groeten, vlees en zo nu en dan een doos wijn. In 1969 was de opening van “Vrije Drankenhal” in Alkmaar en daar begon het allemaal echt. Er brak een tijd van veel pionieren in de wijngebieden. Samen met BRASA brengen wij de wijnen bij onze gasten.

Ad Bibendum

‘Ad Bibendum’ is een Latijnse leuze die staat voor ‘laat ons drinken.’ Dat is een mooi motto om een prachtig glas wijn te drinken bij BRASA. Ad Bibendum is een wijnimporthuis in de Benelux, gespecialiseerd in karakterwijnen afkomstig uit de nieuwe wijnlanden. BRASA wil gasten kennis laten maken met deze wijnen.

De wijnschuur

BRASA heeft een prachtige wijn encyclopedie. Samen met De Wijnschuur zorgen wij voor de ultieme wijn beleving. Al tientallen jarenlang staat midden in de polder wijnspeciaalzaak De Wijnschuur. Ooit begon De Wijnschuur met een bescheiden assortiment nu telt de schuur zo’n 900 verschillende wijnen waarvan zij 60% zelf importeren.

Bourgondisch Lifestyle

Bourgondisch Lifestyle werkt met passie en genot al meer dan 10 jaar. Bourgondisch Lifestyle zorgt bij BRASA voor heerlijke kazen om zo een diner helemaal compleet te maken. Inmiddels leveren zij bij bijna 200 restaurants. Bourgondisch Lifestyle doet alles voor de ultieme kaas beleving en in samenwerking met BRASA geloven wij dat dat moet lukken.

De Nootzaak Gotjé

De nootzaak Gotjé is begonnen op de markt. Opa Jan Gotjé stond in de Jordaan op de Lindengrachtmarkt. Jantje Pinda was al snel een begrip in de buurt. Gotjé is in de loop der jaren flink uitgebreid. Nadat een twintigtal jaar geleden een aantal cafés in de Jordaan hun noten gingen serveren noten, zijn daar al snel hotels en restaurants bijgekomen. Ook bij BRASA zijn de noten van Gotjé te bestellen, lekker voor bij de borrel.

Multi ijs Purmerend

Bij BRASA hebben wij heerlijk ijs en dat is te danken aan Multi ijs, samen met Multi ijs worden de lekkerste ijssmaken bedacht. Multi-ijs bestaat sinds 2001. Opgericht door Saskia en Michel Prinsen. Begonnen als een kleine ijssalon van 30m2 in het midden van het overdekte Eggertwinkelcentrum, maar inmiddels uitgegroeid naar 4 ijssalons. Ook is er in 2019 een eigen ijslaboratorium opgezet.

Dick Schaap Groente

Alle groeten worden elke dag vers geleverd bij BRASA. Vandaag de dag is de naam Dick Schaap synoniem voor dé horecagroothandel in groente en fruit van Noord-Holland.
Maar ooit, in het voorjaar van 1965, was Dick Schaap een jonge slagershulp van een jaar of 18. En die jonge jongen zag een gat in de markt in zijn geboortedorp Monnickendam: de behoefte aan verse groente en fruit.

Schmidt Zeevis

De heerlijke vis die wij serveren bij BRASA komt bij Koninklijke Schmidt Zeevis Rotterdam vandaan. Schmidt Zeevis bestaat al 100 jaar en zijn een begrip in culinair Nederland. Schmidt Zeevis levert aan bijna alle toonaangevende chefs, horecagelegenheden, groothandels en cateringbedrijven in het hele land. 20 vrachtwagens met gescheiden koel- en diepvriescompartiment rijden de hele dag af en aan.

Hesseling Vlees

BRASA werkt samen met Hesseling Vlees. Kies je voor kwaliteit, dan kies je voor Hesseling Vlees. Met het slagersvak in het bloed, expertise en respect voor het product zorgt deze horeca slagerij ervoor dat onze gasten verantwoord kunnen genieten van een uitzonderlijke, pure smaak.